2012. május 12., szombat

Biennálé 5. nap


Május 11., péntek
10.00 Harlekin Bábszínház: A huszárból lett király
helyszín: Csiky Gergely Színház, Stúdió, időtartam: 50 perc, korosztály: 7+

Benedek Elek meséiből összellított történetet nagyon sok bábos ötlettel állították színpadra. A szakmai megbeszélésen bábos ötletek burjánzását dícsérték és kritizálták, a játékteret kijelölő kocka okozta nehézségeket. De ez egy jó előadás, látványos, szép. Most amikor a nagyon egyszerű, egy asztalon játszódó, bábokat rakosgató - bár nagyon sok érzelmet és kedves ötlet hordozó előadást láttunk, jól esett látni egy olyan bábjátékot, ahol a formai megoldások is elkápráztatnak, ahol a néző gyerekek azt mondhatják, hogy húúú - és látvány élményük is marad. Bár itt is rakosgatós bábozást láttunk, de látványos környezetben


13.00 Nézőművészeti Kft.: A gyáva
helyszín: Munkácsy Mihály Gimnázium, időtartam: 2x60 perc, korosztály: 14+
A 100. előadását láttuk az osztályteremszínházi műfaj egyik sikerdarabjának, az itt is kiemelkedő sikert arató  A gyáva  c. monodrámának, amit Kovács Krisztián elementáris erővel játszik, Scherer Péteer rendezői és partneri segítségével. A szakmai beszélgetés a téma körül forgott, a befogadók reakcióiról beszéltek az alkotók. Izgalmas volt most is, mint mindig.
A gyáva a tavalyi Gyermekszínházi Szemlén

15.00 Ciróka Bábszínház: Okker és Türkiz
helyszín: Csiky Gergely Színház, Nagyszínpad, időtartam: 50 perc, korosztály: 5+

Szépséges élő képzőművészet, a színeket elraboló gonosz fekete és a színekért megküzdő fehérek játéka. Pontosan kiszámított mozgások az árnyjátékkal és a vetitett háttérrel tökéletes szinkronban mozgó, ezekkel kapcsolatba kerülő élő szereplők, és bábok Bartal Kiss Rita újabb nagyszerű munkája Horváth Mari filmes tervező társával közösen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése