2013. március 25., hétfő

MACSKA VOLTAM LONDONBAN

A KOLIBRI SZÍNHÁZ egy zenés, táncos, macskás történettel köszönti a tavaszt.
Készítettem két videó ajánlást:
Az igazgató-rendező-zeneszerző Novák János ajánlását - http://youtu.be/rE21MSq5WHs
és négy főszereplő nevetgélős ajánlását - http://youtu.be/5k5Hwd9iLfA - mindkettőt sok darabrészlettel

Ezenkívül egy facebookos képalbumot. -

Itt azt foglalom össze, ami mondanivalóm még maradt a videók és képek után. Főként a színészek ismertségét növelném, nevüket ismételgetném, hogy ragadjon bele a fejekbe, mert érdemes megjegyezni. Mindehhez a videókban látható darabrészletek adnak igazolást. Meg persze, az előadás, ha megfogadjátok a tanácsomat, és elmentek, gyerekkel, vagy akár anélkül is.

Paul Gallico világsikerű  Jennie, te drága c. regényéből Horváth Péter kiváló dramaturgiai érzékkel írt színpadi művet, Novák János könnyű kézzel zeneszámokat teremtett, a Kolibri stúdiósai és a most végzős bábos osztály néhány kiváló színésze meg a Kolibri "öregjei" boldogan komédiáznak, verekszenek és nyávognak két órán keresztül a színpadon.
Végre valami, ahol lehet nevetni, élvezni a ritmust, menni a szereplőkkel gond nélkül. Pedig a gond nélkül nem igaz, mert van ebben a történetben egy különös csavar. Ugyanis mindez, amit elmondtam aközben történik, míg a kisfiú az életéért küzd, mert egy macskát elkapni busz elé ugrott, és most eszméletlenül hever az ágyán. Fura, de macskakalandjai közben nem gondolunk erre, szerencsére úgy építettek fel a darab szerkezetét, hogy nem kell szoronganunk emiatt. És szerencsére az előzetesekben olvasható vastag pedagógia tanulságoknak sincs semmi köze a macskák színpadi bolondozásához.
6 évestől bárkinek jó, a felnőtteknek is van szórakoznivalójuk.
A macskákra Orosz Klaudia fantasy stílusra emlékeztető ruhákat ötlött ki.
A remek, énekes, táncos macskacsapat jól mutat ebben a jelmezben.
A főszereplő Megyes Melinda, ha úgy vesszük, ő is e.h. hiszen drámainstruktor (2013 - 2016) szakos a SZFE -n.  A Kolibri Színház tagja. ITT látható hány szerepben láthattuk már. Ebben a táncos - énekes  musicalben nagyszerű a pártfogó macskanő szerepében, egy energiabomba, hogy a ma divatos frázist használjam, ezúttal teljes joggal. Énekel, táncol, simogat, pofoz, macska minden porcikája. /Megyes Melinda a művészportrékban /
A fiatal Peti macska szerepében a végzős Fehér Dániel látható. Ötödéves a Színház és Filmművészeti Egyetemen, sok darabban játszott már, emeljük ki a Borka Mumusföldön c. vizsgaelőadást, ahol íróként is közreműködött.  Peti igazi árnyalt főszerep ebben a darabban, A figura kedvesen elesett, aztán egyre bátrabb, egyre macskább lesz a történet előrehaladtával. Amikor megvív a nagy macsókandúrral hős lovag, viszont amikor Lulu, a menő csábító elviszi a telihold alá bájos, ügyetlen, szégyenlős fiatal fiúként látjuk.
Úgy döntött, éppen a főszerep okozta jó érzések miatt is, hogy a Kolibri Színházhoz szerződik szeptembertől.
Lulut Andrusko Marcella játssza, akit legtöbben a zöld pocakos kefir reklámból ismernek, de lámcsak kiváló színész, énekel, táncol, és mint halljuk a Radnóti Színház tagja lesz ősztől.

Sok szerepben látjuk Czupi Dánielt. Ő is ötödéves egyetemista. A hires Tengely - Gimesi féle Olympos High School egyik vezető szereplője, Árész isten szerepében. Főszereplő a Harlekin Bábszínházban egy igazi bábos darabban. A huszárból lett király. Van egy nagyon sikeres produkciójuk Béli Ádámmal, a BENGA. Ez egy osztályteremszínház, mókás és tanulságos, érdemes hivni középiskolákba. Czupi  is a Kolibri társulatáthoz szerződött, ahol másodszereposztásban már átvették Fehér Danival és Krausz Gáborral együtt a Hello, Náci! szerepeit a régebbi fiataloktól. 

És Szanitter Dávid, számtalanszor bizonyított tehetsége okán itt is figyelemreméltót alkot, amikor  nyafog és mórikál és pofozkodik és táncikál a nagymacsó fekete macska szerepében.


A hivatalos darabismertető ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése