2015. november 19., csütörtök

A DÍJAZOTTAK

8. GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZI SZEMLE – DÍJAZOTT ELŐADÁSOK

2015. NOVEMBER 19.

A szakmai zsűri döntése és ajánlása alapján a támogató minisztériumok összesen 1.500.000 Ft értékben díjazták a következő előadásokat:

A NEMZETGAZDÁSI MINISZTÉRIUM FŐDÍJAI – 3 X 300.000 Ft


FABÓK MANCSI BÁBSZÍNHÁZA: VITÉZ LÁSZLÓ ÉS VAS JULISKA

Fabók Mariannak színház- és vásáribábjáték-történeti tettéért: személyében színésznő először játszik Vitéz Lászlót, hozzá megteremtette a klasszikus figura szeretnivaló párját, Vas Juliskát, s ezt az autentikus párost csodálatos kedéllyel és rendkívüli kommunikációs képességgel prezentálja a gyerekközönségnek.

MENTŐCSÓNAK–FÜGE: ÚJVILÁG

Az alkotók érzékeny problémafelvetéséért; az alaposan átgondolt, precíz és didaxis kerülő írói-dramaturgi munkáért; a könnyed térkezelésért; az ökonomikus, színész-centrikus rendezésért és az öt szereplő lenyűgöző játékáért.

BUDAPEST BÁBSZÍNHÁZ–MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ: TÍZ EMELET BOLDOGSÁG

Az előadás komplett gyönyörűségéért; a mese leleményes színpadi feldolgozásáért, a képi világ és a bábok ihletett, minuciózus megjelenítéséért; az egyszemélyes előadó, Hannus Zoltán szívmelegséget keltő alakításáért és az egész produkció koherens mivoltáért.

AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA –IFJÚSÁGPOLITIKÁÉRT ÉS ESÉLYTEREMTÉSÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG KÜLÖNDÍJAI – 2 X 200.000 Ft

MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ: A HAZA

Az alkotók azon ambíciójáért, hogy fontos, elvont tartalmakat juttatnak el a gyerekközönséghez játékosan, invenciózus és asszociatív módon; a rendező egyszerűségében elegáns, nagyvonalú elképzeléséért és a megvalósításban megnyilvánuló kreativitásért.

KOLIBRI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZ–K.V. TÁRSULAT: FÜGGÉSBEN

Az alkotók azon törekvéséért, ahogyan társadalmi problémát mutatnak meg kortársi   módon, szórakoztatóan és elgondolkodtatóan; megtalálva az optimális hangnemet, stílust és színházi formát a megszólalás érvényességéhez és élményszerűségéhez.

A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP KÜLÖNDÍJA – 200.000 Ft

HARLEKIN BÁBSZÍNHÁZ: HAMLET

A rendezés, a színpadra állítás művészi ambíciójáért, amellyel egyéni megközelítési módot és sajátos formanyelvet talált a legnagyobb és leggazdagabb Shakespeare-drámához, és így a produkciót nemcsak a tizenévesek, hanem az idősebb nézők számára is sikerült izgalmas kalanddá tennie.

A 8. GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZI SZEMLÉRE meghívott valamennyi társulat

megkapta a SZEMLE DIPLOMÁT, a magas szakmai színvonalon bemutatott

előadásokért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése