2015. november 10., kedd

EgyMás 12 ↗

A kecskeméti Ciróka Bábszínház egyre többször fordul a majdnemfelnőtt kamaszokhoz, hogy számunka fontos témát válasszon, hogy számukra jól érthető nyelven beszéljen, Ivanics Tamás fiatal színész-rendező második rendezése Fülöp József előadásában... megrázó élmény, reméljük nemcsak Kecskeméten láthatjuk.


Ivanics Tamás

"...– És hogy áll a mai magyar társadalom a mássággal?
Ivanics: "... egy hozzám nagyon közel álló személy értelmi sérült, és így lehet azt mondani, hogy az átlagnál picit jobban belelátok az ő világukba... Úgy gondolom, hogy általában még nincs elfogadás, legyen szó bármilyen másságról. Még mindig falakba ütközünk, és arra jövök rá, hogy az elutasítás pusztán az ismeretlentől való félelem. Ha valaki más, másképp viselkedik, más a identitása, akkor eltartjuk magunktól. Sajnos sokan még arra sem veszik a fáradtságot, hogy belehelyezkedjenek a másik személy helyzetébe...."

Fülöp József 
A Ciróka Bábszínház ismertetője:

EgyMás - testvérmonológok



Balázs 14 éves, nyolcadik osztályos. Szeret focizni, és érdeklik a filmek. Filmrendező szeretne lenni. Vagy operatőr. Karcsi 13 éves, nyolcadik osztályos. Szeret festeni, és kedvenc állata a kutya. Legjobban a Golden Retrievereket szereti.Balázs délutánonként a parkban focizik, Karcsi pedig Jutka nénihez jár foglalkozásra. Balázs és Karcsi testvérek, csak tíz hónap van közöttük. Balázs és Karcsi osztálytársak. Karcsi értelmi sérült. Egy testvérpár, de két külön világ.
Karcsinak problémái vannak az iskolában. Nem tudja tartani a lépést a tanulásban és az osztálytársai is folyamatosan próbára teszik őt. Balázs iskolai problémája Karcsi. Mivel zavarja testvére állandó közelsége, megpróbálja függetleníteni magát Karcsi jelenlététől…
Hol találkozik Balázs és Karcsi világa? Hogyan lesz az elutasításból elfogadás? Hogyan tanulunk meg közeledni egymáshoz? A testvérpár története ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Játssza: Fülöp József


Író – dramaturg: Nagy Orsolya
Színházpedagógiai konzulens: Végvári Viktória

Rendező: Ivanics Tamás





Az előadást 12 éves kortól ajánljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése