2015. október 27., kedd

CSODA ÉS KÓSZA

Hova vigyem a gyereket?

A GRIFF Bábszínház előadásából
Zalaegerszegiek és környékbeliek friss bemutató a GRIFF BÁBSZÍNHÁZBAN - Csoda és Kósza

Mi ez?
Czigány Zoltán írt egy mesekönyvet a lovakról. Róluk mesélt a gyerekeinek alvás előtt, mert lóbolondok voltak, aztán a fia felvette magnóra a meséket és kötelezte Apát írja meg, hogy mások is ismerjék meg Csoda és Kósza, két kalandvágyó, vagány ló történetét. Nahát ezek a lovak mindent csinálnak, ami nem szokásos, ha lóról van szó.
A könyvismertetők után olvasható kommentekben felnőttek idegesen írják, hogy ők nem értik az egészet, és főleg azt nem értik, hogy a gyereküknek meg bejön. Nagyon élvezik és értik a kifordított szavakat, a fura humort.
Tudjuk, hogy van ez. Szóval bátran induljanak.  Gyerekeknek és LÓságos felnőtteknek ajánlomezt a furcsaságot. Könyvben és színházban egyaránt.
Könyvismertető

Ezúttal a következő hetekben Budapestiek és Zalaegerszegiek is láthatják színpadon.
Két teljesen különböző előadás, ugyanazokról a lovakról.

Mit látunk a színházakban?



A GRIFF Bábszínház friss bemutatója, Zalaegerszegen egy bábjáték csodás lovakkal. Érdemes körülnézni ebben a facebook csoportban, annyi izgalmas képet találtok az előkészületekről. 
Ha ilyen lovak várnak, és szeretitek a furcsaságokat nem érdemes kihagyni Csoda és Kósza történetét
Bartal Kiss Rita, a színház művészeti vezetője lovat fest

ÖRKÉNY Színház
Ez különleges előadás. Tulajdonképpen hangjáték. A rendező Mácsai Pál mondja: "Élő hangjáték, ami azt jelenti, hogy van a színpadon nyolc mikrofon, és nyolc színész. Óriási kalandok történnek benne az űrutazástól a bádogpizza sütésig, az autós száguldástól a baromfiudvaron való átvágtatásig, tehát rengeteg effekt kell, amiket mind-mind a színészek állítanak elő, a saját hangjukkal. Játékos vállalkozás, és azt reméljük, hogy megszólítja a 10-14 éves kiskamaszokat is, akik nehezen találnak maguknak színházi előadást".


A pontos előadás időpontokat a színházak honlapján: GRIFF,  ÖRKÉNY és a port. hu színházműsor oldalán találjátok meg /A címet beírjuk a keresőbe .../

VÁRLAK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése