2015. október 31., szombat

A mindentvarró tű

VOJTINA BÁBSZÍNHÁZ DEBRECEN

3 éven felülieknek

A Mindentvarró Tű


A történetet mesébe szőtte: G. Szász Ilona
Színpadra igazította: G. Szász Ilona, Nagy Viktória Éva
Szabta-varrta, rendezte: Nagy Viktória Éva
A szabásmintát kanyarította, tervezte: Fekete Dóra
A hangszálakat összefűzte, a zenét szerezte: Czapp Ferenc
Magára öltötte: Telenkó-Oláh Tímea
A szabásminta alapján segédkezett: Kissné Kati, Molnár Gábor, Molnár Tamás,
Szcenikus: Nagy István
Nádasiné Szegedi Éva
Fényesített rajta: Ágh András, Barta Zoltán
Hangosította: Czapp Ferenc, Papp László

Málika varrókisasszony szalonjába az utcáról is be lehet kukucskálni a kirakatban lógó selymek és vásznak között. Hozzájárnak a masamódok és a milimárik vasárnapi ruhát varratni, de még Klotild nagysága, a Gyöngytyúk utcából, még ő is nála varratta a báli ruháját, amikor dalidóba készült! Ahogy a varrógép tűje fel-le ugrálva ölti a mintát, úgy fordul mesébe Málika és Cérnácska Szabócska története, akiknek sorsa mindaddig elvarratlanul marad, amíg a Mindentvarrró Tű egybe nem fűzi azt. Hogy hol lehet viszont ez a bizonyos tű, senki nem tudja. A szabócskát azonban nem olyan fából faragták, aki megrettenne az akadályoktól, így hát a tű keresésére indul. Még a minden gonoszságra elszánt, rozsdás Cápafogú Konrád éles hegyei sem riasztják meg, pedig az ő cikk-cakkos útját nem ajánlatos keresztezni. Hogy aztán végül a szabócskának sikerül-e megtalálnia a tűt, és ezzel elnyernie szépséges menyasszonya kezét, azt megtudhatjátok, ha ellátogattok Málika varrókisasszony szalonjába!



Még valamit, ha már Debrecenben járunk:

Doboz-Színház

Ferenczi Viktória kiállítása

Tárlatunk egy általunk megkezdett hagyomány második állomása, melynek témája: fiatal „vojtinás” alkotók bemutatkozása, melyek közül az első a múlt évadban Surányi Gergő volt.
Ferenczi Viktória 2007-től a Vojtina Bábszínház Képíró csapatának tagja. Alkalmazott művészetekkel foglalkozik, minden olyannal, ami a látvánnyal, a dekorálással, a színház marketing felületeivel, a színház épületének hangulatával, a kiállítási tér berendezésével, a honlap képgalériájával kapcsolatos.
Viktória vizuális kommunikációs stílusa sok lábon áll, hiszen a látványelemek művészi alkalmazása a feladata. Művei azonban tükrözik alkotói és kreatív lendületét, sokszínű és bátor felületkezeléseit, az alkalmazottságban a vállalható és szükséges önállóságot. Egyéni vizuális nyelvezettel, igényes technikai tudással és művészi alázattal formál, készít el mindent, ami a bábszínház vizuális arcához szükséges.

A kiállítást 2015. november 2-án (hétfőn) 15.00 órától megnyitja Láposi Terka.
A kiállítás látogatható: 2016. január 17-ig
hétfő-péntek: 8-17 óráig, szombat-vasárnap: 9-12 óráig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése