2012. október 26., péntek

Hirlevél 2012. október. 19


A Gyermekszínházi Portál hírlevele

hirl_focim

2010. október 19.


90 éves lenne október 23.-án BÁLINT ÁGNES írónő, számtalan kedves mese alkotója. Szeretettel és hálával emlékezünk rá.

baliantagnes

hirl_bem
2012.  október 19.
Sajnálatos baleset miatt a múlt hétre tervezett PINOKKIÓ bemutató a KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZBAN  október 19.-re került át. Reméljük most már zökkenőmentesen sikerül. A PINOKKIÓt Parti Nagy Lajos írta át és Ascher Tamás rendezi. 8 éves kortól ajánlják. JEGY A CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZBAN kettős bemutató van a hétvégén.
Zalán Tibor AGYAGBÓL GYÚRT MESÉjét Kiszely Ágnes rendezte, Fekete Dóra tervezte, a zeneszerző Szabó Balázs. 3 ÉVES KORTÓL ajánlják.
Macourek meséiből Vörös István irt bábjátékot KUTYAÚTI ISKOLA címmel. A varázslatos telefon vezérelte utazást Bartal Kiss Rita tervezte és rendezte. A zeneszerző: Ágoston Béla
4 ÉVES KORTÓL ajánlják
2012. október 20.
Az IBS SZÍNPAD-on kerül bemutatásra: lpár Balázs - Tarr Ferenc - Mark Twain KOLDUS ÉS KIRÁLYFI - zenés árnyjáték gyerekeknek a BonBon Matiné keretében - Mesélő: Lukácsházi Győző Érdekesség, hogy Alpár Balázs az előadás zenéjének témáit 14 évesen szerezte
4 ÉVES KORTÓL

A debreceni VOJTINA BÁBSZÍNHÁZBAN Kovács Géza darabját BATU-TÁ kalandjait láthatjuk. Az egyszemélyes bábjátékot Schneider Jankó játssza Czapp Ferenc zeneszerző közreműködésével A tervező: Majoros Gyula.
3 ÉVES KORTÓL AJÁNLJÁK

Az Ódry Színpadon újabb vizsgaelőadás látható Carlo Gozzi: A KIGYÓASSZONY c. mesekomédiájával a IV. éves színművész osztály mutatkozik be. A rendező: Zsámbéki Gábor
Nem a legkisebbeknek
2012. október 21.
A Harlekin Bábszínházban, Egerben RÉMUSZ BÁCSI MESÉI -t Halasi Dániel egyetemi hallgató rendezi. Joel Chandler Harris meséi alapján a szövegkönyvet írta Szabó Attila.
A LEGKISEBBEKNEK szóló előadássorozat kezdődik ezzel az előadással.
2012. október 24.
A kecskeméti Katona József Színházban BORS NÉNI születésnapját ünneplik. Bors nénit Csombor Teréz alakítja. A Nemes Nagy Ágnes verseiből alakított legendás előadás legfrissebb változatát is Novák János rendezte.



hirl_prog
Fesztiválok: BÁBFESZTIVÁL zajlik KOLOZSVÁRON. 2012. október 15 - 19. Között a PUCK Bábszínházban.
Fellép a MÁRKUS SZÍNHÁZ a JÁNOS VITÉZ c. elődásukkal
5 év, 5 nap címet viseli a Traingspot Társulat Összművészeti Fesztiválja 2012. október 20-24 között Különleges előadások, szokatlan műfajok, sokszínűség jellemzi a rogramot, Fellép sokak mellett a Soltis Lajos Színház és az Apró Színház is
Újabb vizsga, a MU Színházban a Képzőművészet Egyetem Látványtervező hallgatói Orosz Klaudia bábtervező művész vezetésével Csehov két egyfelvonásosát mutatják be óriásbábokkal. A legújabb mediális technikák használatával hozzák létre a teret és a látványt, Juhász András médiaművész irányításával.
szinpadkep_mu
A Miskolci Nemzeti Színház részt vesz a „Young Europe 2" programban, melyben 8 ország színházai működnek közre abban, hogy iskolai tanórák során, osztálytermekben bemutatható rövid drámák szülessenek. A magyar darabot a színház felkérésére Deres Péter író, dramaturg írta „Palinkantzaroi avagy minden manó egyenlő, de van, aki még egyenlőbb" címmel. A zenés diák-játékot Szőcs Artur rendezi
2012. október 21. Az Őrmezei Közösségi Házban Macska-egér Ki-mit-tudra kerül sor egy Interaktív zenés mese kertében Gaál Diána és Verbó Ákos vezényletével. A Gál Szervezési Iroda produkciója.
A mackók könyvtárba mennek - harmadik péntek van, a Budapest Bábszínház a Szabó Ervin Könyvtárban vendégeskedik, ezúttal a Hajnali Csillag peremén c. mackóálom szereplői érkeznek egy kis műhelytitok fellebbentő beszélgetésre.
Új kiállítás nyílik „...mulandó létünk egy ideig élő emlék marad..." címmel a 60 éves BAJOR GIZI SZÍNÉSZMÚZEUMBAN. 2012. október 26. 15:00
A múlt héten került sor KOVÁCS ILDIKÓ, a bábművészek nemzedékeit formáló kiváló rendező síremlékének felavatására Kolozsváron.

hirl_mag
Október 25. a határidő, ameddig beadhatod saját készítésű videódat a GYEREKSZEM FILMFESZTIVÁL versenyprogramjára!
Új kritikákkal jelentkezik Gabnai Katalin a Mindenki Színháza sorozatban.
Az MTVA A nagy mese címmel 6 - 18 éveseknek hirdetett mesepályázatot, október 31. -ig kell beküldeni az 5 perc hosszúságú mesét.
OLVASÓPRÓBÁK-ról is hírt kaptunk, a Magyar Színházban Lázár Ervin: A kisfiú meg az oroszlánok c. meséjének próbái kezdődtek meg, a darabban az Artistaképző Szakközépiskola tanulói is közreműködnek.
A Békéscsabai Jókai Színház - Kőszívű ember fiai látványos, szinte az egész társulatot színpadra hívó előadására készül Seregi Zoltán rendezésében.




Kellemes őszt,  sok élményekben gazdag előadást!

Csak arról tudósíthatunk, ami a tudomásunkra jut!

hirl_alcim






A honlapot készíti:
Takács Vera
takacsvera@gyerekszinhaz.hu
gyerekszinhaz@gmail.com





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése