2012. október 29., hétfő

Hírlevél 2012. 10. 26.

A Gyermekszínházi Portál hírlevele

hirl_focim

2010. október 26.


hirl_bem

Közelednek a téli ünnepek, jön DIÓTÖRŐ herceg uralkodásának ideje. Két bemutató is van a karácsonyi történetből. A Szegedi Kortárs Balett Juronics Tamás koreográfus - rendező irányításával mutatja be Csajkovszkij csodaszép zenéjére komponált DIÓTÖRŐ c. balett előadását a Szegedi Nemzeti Színházban. 5 éves kortól ajánljuk, felnőtteknek is. JEGY
A Színház és Filmművészeti Egyetem harmadéveseinek vizsgáját láthatjuk 2012. október 27.-én az Ódry Színpad - on. A legendás kaposvári előadást idézve /Hoffmann meséje nyomán írta Gothár Péter és Kapec Zsuzsa/ DIÓTÖRŐ - t a hallgatók eredeti fantáziája, invenciója, ötletparádéja és elsöprő játékkedve kelti életre. Novák Eszter rendezése. Nem a legkisebbeknek
A zalaegerszegi Griff Bábszínház Jámbor József A HÁROM DEVIÁNS c. meséjét mutatta be a héten az ORT-IKI bábműhely különleges bőr - fa bábjaival. 6 éven felülieknek.
A legkisebbeknek készítette Haik Viki, Szmirnov Krisztina, Takacs-Kiss Zsuzsanna CIPŐFŰZŐ MASNIBAN c. játékot, az Új Színház-ban.JEGY
A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Andersen örökzöld meséjét, A RÚT KISKACSA történetét, Kolozsi Angéla átiratában vitte bábszínpadra Veres András rendezésében. 3 évestől ajánlják az előadást, de nagyobbaknak is jó szórakozást nyújt, a kitaszítottságot minden korosztály átérezheti/sajnos/ 
A KÁVA új színházi nevelési programja, A HIÁNYZÓ PADTÁRS - középiskolásoknak készült, elit iskolák, roma fiatalok, szolidaritás, szelekció kérdéseit járja körül. Sereglei András rendezésében Hódmezővásárhelyen kerül bemutatásra 2012. november 4.-én. 
Új bemutatóval jelentkezik  Gál Tamás /Csavar Színház/. Ezúttal a Szkéné Színházban láthatjuk DOROTTYA c. előadását . A Helység kalapácsa és a A nagyidai cigányok után nem lehet kétségünk, hogy kiváló szórakozást nyújt majd Csokonai csípős diákhumora Gál Tamás csibész stílusában Bodonyi András hegedűkíséretével. 10 éves kortól ajánlható, de középiskolásoknak mindenképpen! JEGY
hirl_prog

Gál Tamás Arany János A NAGYIDAI CIGÁNYOK c. elbeszélő költeményét adja elő szombat este a „ Szervusztok Pajtikák" bábkiállítás zseblámpás megtekintése után a Bábszíntéren programjában, Kaposváron.
VASÁRNAP DÉLELŐTTI AJÁNLATOK:

A szombathelyi Mesebolt Bábszínházban a matiné a legkisebbeknek szól. Ti-Ti Tá .
Az Aranytízben / Bp. Arany János utca 10./ a Karaván Színház előadása a   BANYAMESÉK -  élőzenés bábos produkció látható, 3 éves kortól ajánlott.
A Parksarokban / XIII. Pozsonyi u. 36. / az ESZTERLÁNC MESEZENEKAR játszik kicsiknek és nagyoknak.

hirl_mag

Gabnai Katalin új kritikákkal jelentkezik a MINDENKI SZÍNHÁZA sorozatban.

IGAZI SZENZÁCIÓ ÉS KIVÁLÓ KARÁCSONYI AJÁNDÉK
A Móra Kiadó jelentette meg Nemes Nagy Ágnes: Bors néni könyve c. verses meséjét Keresztes Dóra rajzaival és DVD melléklettel. A DVD -n a KOLIBRI Színház előadásának felvétele látható Molnár Piroskával a főszerepben, Novák János zenéjével és rendezésében.
A debreceni VOJTINA Bábszínházban A PILLANGÓ ÁRNYÉKA c. szépséges kiállítás már csak november 11.-ig látható. Előkészületben van Örök születés címmel a következő kiállítás Horváth Mari rendezésében.
Az MTVA A nagy mese címmel meseíró pályázatot hirdetett gyerekeknek. A beadási határidő október 31.

Közlemény:

KÁVA - 15 évad után elköltözünk a II. kerületi Marczibányi térről és áttesszük székhelyünket Budapest XI. kerületébe. 2013 januárjában az Erős Balázs vezette MU Színház kamaratermében indítjuk útjára programjainkat.

A Harlekin Bábszínház igazgatójának Éry-Kovács Andrást választotta az egri önkormányzat csütörtöki közgyűlésén. A rendező Bal József nemrég megbízott igazgatót váltja. Megbízatása öt évre szól.


Kellemes őszt,  sok élményekben gazdag előadást!

Csak arról tudósíthatunk, ami a tudomásunkra jut!

hirl_alcim






A honlapot készíti:
Takács Vera
gyerekszinhaz@gmail.com
takacsvera@gyerekszinhaz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése