2013. február 22., péntek

KIVI SAJTÓTÁJ.

A kivi egy gyümölcs, általában. Most egy kislány neve, egy olyan közösséghez tartozó kislányé, ahol a tagok  zöldség és gyümölcs neveket viselnek, és a Budapest Bábszínház legújabb osztályteremszínházi előadásában beszélnek róluk.
Az osztályterem színházat még Novák János honosította meg a Kolibriben,  emlékszünk, az elsőre, ez volt  Scherer Péterrel a Klamm háborúja. Úgy látszik valódi igény van rá, mert egyre több előadás készül ebben a műfajban. S most a legújabb, immár a Bábszínházban:  KIVI, egy kortárs kanadai szerző Daniel Danis drámája, Gáspár Ildikó rendezésében. Bercsényi Péter és Spiegl Anna e. h. előadásában.
Gáspár Ildikó
Spiegl Anna e.h.
Bercsényi Péter

A bemutatót megelőzően Papp Timea  sajtótájékoztatót hívott össze.

A rendező elmondta, hogyan bukkant a darabra, és milyen formai megoldásokat látott, s  hogy jutott a most látható megoldásra

videó

A rendező és a színészek elmondták, vagy elnevetgélték, hogy miért is erre a két emberre esett a választás, amikor a rendkívül nehéz színészi és bábos munkát igénylő szerepeket kiosztották.




A darabot színházpedagógiai foglalkozás követi
 Neudold Júlia vezetésével
______________________________________

még néhány arc:





Neudold Júlia 




Bemutató: 2013. február 22.
Ismertető a Gyermekszínház Portálon

2 megjegyzés:

  1. Kedves Vera,
    a főpróbán volt szerencsém látni, átélni a szenzációs KIVI-t! Ütős darab az biztos, nagyon válogatott, nyolcadikos korosztálynak ajánlanám, DE már lehet, hogy jövőre a hetedikes lányommal megnézem. Örülök, hogy a rádión kívül, "itt" is megtaláltalak.
    Üdvözlettel:
    Orsolya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, pontos a korosztály meghatározásod, és köszönöm, hogy hozzáfűzted az összefoglalóhoz. Sok színházi élményt továbbra is :)

      Törlés